Cliëntervaringen

 

(vrouw, ADHD, 23 jaar)

De begeleiding die Cora biedt vind ik heel bijzonder. De hulp is heel fijn, want het is erg op het individu gericht. De vorm en de inhoud van de sessies kunnen van elkaar verschillen. Eigenlijk overal waar ik moeite mee heb of wat mij dwars zit, kan ik met haar bespreken. Daarbovenop komt zij dan met concrete oplossingen voor de dingen waar ik moeite mee heb. Bijvoorbeeld: agenda (kiezen, kopen, invullen), ruzies interpreteren, rust vinden in mijn hoofd en lichaam, grenzen en prioriteiten vormen/stellen, mijn zelfbeeld, aanpakken van financiën, beginnen/vinden/afzeggen van sporten en hobby’s. Wat echt heel fijn is, is dat je alles kan zeggen wat je wil. Niks is haar te gek. Zij bedenkt een manier hoe je met dingen om kan gaan en helpt je daarbij hoe dat te integreren. 

(man, ADD, 19 jaar)

Cora heeft mij drie maanden lang wekelijks geholpen via Skype, toen ik voor mijn stage in het buitenland/Australië zat. Onder andere op gebied van plannen en organiseren, perfectionisme en omgaan met al die gedachten heb ik zulke grote stappen kunnen maken, mede dankzij de humor die Cora erbij gebruikte.

(moeder van zoon van 19 jaar met ADD)

Cora kon op korte termijn hulp bieden wat wij toen als zeer prettig en ondersteunend hebben ervaren. De hulp is zeer flexibel inzetbaar, goed in overleg en samenwerkend met mij als ouder. Cora is een prettig persoon, altijd snel en makkelijk bereikbaar. Ze neemt ook de tijd voor persoonlijk contact wat maakt dat je je als ouder ook gehoord en gesteund voelt. Zeker omdat binnen de reguliere hulpverlening vaak geschermd wordt met de wettelijke regels op de privacy. Hierdoor sta je echter vaak in de kou als ouder wanneer je thuis vaak met de handen in het haar zit. Dat heb ik bij Cora heel anders ervaren. Kortom een prettige ervaring.

(moeder van zoon van 24 jaar met ADHD)

Als moeder van een volwassen zoon met ADHD blijf je altijd zorgen maken om je “kind”. Het volwassen worden dat bij anderen vanzelfsprekend lijkt te gaan is niet vanzelfsprekend en gaat vaak met vallen en weer opstaan. Terwijl alle vanzelfsprekende structuren zoals school en opleiding/studie op een gegeven moment wegvallen blijft het moeilijk voor mijn zoon om zelf structuur aan te brengen in zijn leven en verder te kijken dan de dag van vandaag.

Al zoekend op internet voor enige vorm van coaching en ondersteuning kwam ik de website FOCUS tegen van Cora Vos-Vlaar. Meteen spraken de tekst en inhoud mij direct aan, zo herkenbaar en zo helder en goed verwoord! Dit is iemand die echt begrijpt wat ADHD is en waar je dan allemaal tegen aan loopt in je leven, niet alleen je zoon of dochter maar ook als ouders zijnde.

Mijn zoon is begonnen met een begeleidingstraject van 12 gesprekken, met af en toe terugkoppeling naar de ouders. Er was direct een “klik” en vertrouwen van beide kanten. Met Cora kon hij goed zijn zorgen en ervaringen delen en hij is zich beter bewust geworden van zichzelf en van zijn (vaak veel te negatieve) gedachten. Bovendien kijkt zij goed naar de persoon zelf en waar hij specifiek moeite mee heeft, haar benadering is dus individueel en op maat gesneden. Ook vind ik het ideaal dat Cora aan huis komt, afstand en tijd is dan geen groot probleem. Ook dringt ze geen therapie of behandeling op, ze luistert goed naar de hulpvraag en stemt daarop af.

Wij hebben gekozen om het voorlopig hierbij te laten om te kijken hoe we zelf weer verder kunnen met de aangereikte handvatten, maar het is enorm fijn om te weten dat we altijd weer een beroep op haar kunnen doen, want de basis van vertrouwen is er al!

(vrouw, ADD, 46 jaar)

Cora geeft hulp die volledig is toegesneden op je persoonlijke situatie. Ze luistert goed, vertaalt moeiteloos naar praktische stappen die je kunt nemen om grip te krijgen op het probleem of de situatie die je haar voorlegt.
Haar achtergrond als psychologe en haar ervaringsdeskundigheid zorgen voor nuchtere en betrokken adviezen. Ze geeft professionele, volledig op jou afgestemde hulp bij de psychologische zowel als de praktische aspecten van leven met adhd.
Mijn inzicht in mijn (gezins-)leven met adhd en hoe ik daar mee om kan gaan is enorm gegroeid.
Door Cora’s hulp lukt het beter mijn leven te accepteren en heb ik meer zelfvertrouwen.

(Vader van zoon van 24 jaar met ADHD)

Cora heeft mijn 24 jarige zoon met een stevige vorm van ADHD echt geholpen. De reden om haar erbij te betrekken was vooral de bachelor studie die aan een zijden draadje hing. Mijn zoon wilde met veel achterstand toch door naar het volgende jaar. Cora heeft hem gelopen zijn leven anders te organiseren. Het resultaat was dat hij 100 studiepunten in 1 jaar heeft gehaald: zowel het voorgaande als het nieuwe studie jaar. Een geweldige prestatie. Ook nu nog zoekt hij haar hulp bij dilemma’s is zijn leven.