Aandacht is een spier....

en spieren kunnen we trainen

Herken je dit?

 
  • Teveel aandacht voor iets, waardoor je je erin verliest en ondertussen andere belangrijke dingen vergeet
  • Te weinig aandacht voor iets, waardoor wat je had willen onthouden of waar je aan had willen werken, aan je aandacht is ontglipt en je nu met de gevolgen zit
  • Wel met aandacht iets doen maar bij het minste of geringste afgeleid worden en vergeten weer terug te keren naar datgene waar je mee bezig was.
Dan is aandachtstraining bij AD(H)D wellicht iets voor jou!
 
Aandachtstraining/mindfulness is inmiddels wetenschapppelijk bewezen effectief bij AD(H)D. 
Als je wil en het bij je past,  gaan we hier samen mee aan de slag en besteden we elke sessie naast de dingen waarvoor je komt óók aandacht aan aandachtstraining. In dat geval starten we elke keer bij binnenkomst met aandachtstraining, (mindfulness). Om samen te kijken of het iets voor je is. Op die manier heb je naast je coaching ook mooi een individuele aandachtstraining te pakken.
 
 

Wat aandachtstraining is en wat het je op kan leveren

Je aandacht beter regelen

Aandachtstraining leert je op te merken waar je met je aandacht bent en deze bewuster te gaan sturen naar waar je hem wil hebben. Dus je leert eerder opmerken dat je afgeleid bent en niet pas na een uur met iets anders bezig zijn dan je eigenlijk had gewild. Kortom, je gaat leren je aandacht bewuster te richten daar waar je hem wil hebben.

Emoties reguleren

Aandachtstraining leert je om beter om te gaan met je, soms heftige, emoties. Je leert om er aandacht aan te geven en ze vervolgens ook weer te laten gaan. Zodat je minder kans loopt er zo enorm door overspoelt te raken. 


omgaan met stress

Door het beter kunnen richten van de aandacht krijg je een bepaalde mate van controle over je dag, werkzaamheden en leven. Dat verlicht stress. Daarnaast word je je bewuster van je lichamelijke stresssignalen. Je merkt ze eerder op, leert ze beter te voelen en hanteren.

 

zorg voor jezelf

Anders omgaan met gedachten

Tobben over het verleden, piekeren over de toekomst. En ondertussen het in het hier en nu proberen te redden. Aandachtstraining leert je om met meer afstrand naar al je gepieker en getob te kijken waardoor het minder zwaar weegt

Geef het gewoon eens een kans

Het fijne is dat we het gewoon eens kunnen proberen

zonder je direct op te geven voor een hele training

gewoon kijken of het bij je past