Wat de cliënt ervaart.....

Dat is wat telt

 

(man, 42 jaar)

Cora helpt mij al een jaar met het structureren van mijn plannen, het vinden van rust in mijn hoofd en overtuiging in de stappen die ik zet. Cora is bijzonder inlevend, slim, betrouwbaar en geestig. Bij haar heb ik het gevoel in veilige en bekwame handen te zijn. Met haar hulp ben ik vorig jaar uit een diep dal geklommen en heb ik met vertrouwen en structuur een succesvolle eigen onderneming gestart, waar zij mij nog regelmatig bij adviseert. Ik wens iedereen (een) Cora toe.

(moeder van zoon van 19 jaar met ADD)

Cora kon op korte termijn hulp bieden wat wij toen als zeer prettig en ondersteunend hebben ervaren. De hulp is zeer flexibel inzetbaar, goed in overleg en samenwerkend met mij als ouder. Cora is een prettig persoon, altijd snel en makkelijk bereikbaar. Ze neemt ook de tijd voor persoonlijk contact wat maakt dat je je als ouder ook gehoord en gesteund voelt. Zeker omdat binnen de reguliere hulpverlening vaak geschermd wordt met de wettelijke regels op de privacy. Hierdoor sta je echter vaak in de kou als ouder wanneer je thuis vaak met de handen in het haar zit. Dat heb ik bij Cora heel anders ervaren. Kortom een prettige ervaring.

(moeder van zoon van 24 jaar met ADHD)

Als moeder van een volwassen zoon met ADHD blijf je altijd zorgen maken om je “kind”. Het volwassen worden dat bij anderen vanzelfsprekend lijkt te gaan is niet vanzelfsprekend en gaat vaak met vallen en weer opstaan. Terwijl alle vanzelfsprekende structuren zoals school en opleiding/studie op een gegeven moment wegvallen blijft het moeilijk voor mijn zoon om zelf structuur aan te brengen in zijn leven en verder te kijken dan de dag van vandaag.

Al zoekend op internet voor enige vorm van coaching en ondersteuning kwam ik de website FOCUS tegen van Cora Vos-Vlaar. Meteen spraken de tekst en inhoud mij direct aan, zo herkenbaar en zo helder en goed verwoord! Dit is iemand die echt begrijpt wat ADHD is en waar je dan allemaal tegen aan loopt in je leven, niet alleen je zoon of dochter maar ook als ouders zijnde.

Mijn zoon is begonnen met een begeleidingstraject van 12 gesprekken, met af en toe terugkoppeling naar de ouders. Er was direct een “klik” en vertrouwen van beide kanten. Met Cora kon hij goed zijn zorgen en ervaringen delen en hij is zich beter bewust geworden van zichzelf en van zijn (vaak veel te negatieve) gedachten. Bovendien kijkt zij goed naar de persoon zelf en waar hij specifiek moeite mee heeft, haar benadering is dus individueel en op maat gesneden. Ook vind ik het ideaal dat Cora aan huis komt, afstand en tijd is dan geen groot probleem. Ook dringt ze geen therapie of behandeling op, ze luistert goed naar de hulpvraag en stemt daarop af.

Wij hebben gekozen om het voorlopig hierbij te laten om te kijken hoe we zelf weer verder kunnen met de aangereikte handvatten, maar het is enorm fijn om te weten dat we altijd weer een beroep op haar kunnen doen, want de basis van vertrouwen is er al!

(vrouw, ADD, 46 jaar)

Cora geeft hulp die volledig is toegesneden op je persoonlijke situatie. Ze luistert goed, vertaalt moeiteloos naar praktische stappen die je kunt nemen om grip te krijgen op het probleem of de situatie die je haar voorlegt.
Haar achtergrond als psychologe en haar deskundigheid zorgen voor nuchtere en betrokken adviezen. Ze geeft professionele, volledig op jou afgestemde hulp bij de psychologische zowel als de praktische aspecten van leven met adhd.
Mijn inzicht in mijn (gezins-)leven met adhd en hoe ik daar mee om kan gaan is enorm gegroeid.
Door Cora’s hulp lukt het beter mijn leven te accepteren en heb ik meer zelfvertrouwen.

(Vader van zoon van 24 jaar met ADHD)

Cora heeft mijn 24 jarige zoon met een stevige vorm van ADHD echt geholpen. De reden om haar erbij te betrekken was vooral de bachelor studie die aan een zijden draadje hing. Mijn zoon wilde met veel achterstand toch door naar het volgende jaar. Cora heeft hem gelopen zijn leven anders te organiseren. Het resultaat was dat hij 100 studiepunten in 1 jaar heeft gehaald: zowel het voorgaande als het nieuwe studie jaar. Een geweldige prestatie. Ook nu nog zoekt hij haar hulp bij dilemma’s is zijn leven. 

(vrouw, ADHD, 23 jaar)

De begeleiding die Cora biedt vind ik heel bijzonder. De hulp is heel fijn, want het is erg op het individu gericht. De vorm en de inhoud van de sessies kunnen van elkaar verschillen. Eigenlijk overal waar ik moeite mee heb of wat mij dwars zit, kan ik met haar bespreken. Daarbovenop komt zij dan met concrete oplossingen voor de dingen waar ik moeite mee heb. Bijvoorbeeld: agenda (kiezen, kopen, invullen), ruzies interpreteren, rust vinden in mijn hoofd en lichaam, grenzen en prioriteiten vormen/stellen, mijn zelfbeeld, aanpakken van financiën, beginnen/vinden/afzeggen van sporten en hobby’s. Wat echt heel fijn is, is dat je alles kan zeggen wat je wil. Niks is haar te gek. Zij bedenkt een manier hoe je met dingen om kan gaan en helpt je daarbij hoe dat te integreren. 

(man, ADD, 19 jaar)

Cora heeft mij drie maanden lang wekelijks geholpen via Skype, toen ik voor mijn stage in het buitenland/Australië zat. Onder andere op gebied van plannen en organiseren, perfectionisme en omgaan met al die gedachten heb ik zulke grote stappen kunnen maken, mede dankzij de humor die Cora erbij gebruikte.

(Vrouw, ADHD, 54 jaar)     

Een paar jaar gelden kreeg ik een burn-out én de diagnose ADHD. Dat een en ander samenhing werd snel duidelijk. Toen ik na twee jaar signalen kreeg die leken op de aanloop naar mijn eerdere burn-out, ben ik op zoek gegaan naar een coach en vond Cora. Haar achtergrond in de psychologie en haar specialisme in ADHD overtuigeden mij direct na de telefonische intake. In alle rust heeft ze mij in 12 sessies tot verschillende inzichten gebracht, die ik nu dagelijks met me meeneem. Belangrijkste inzicht is wel dat ik niet alles goed hoef te doen, maar dat dit wel iets is wat ik al van kinds af aan mijn krampachtige strategie is. Op mijn werk, thuis, binnen mijn familie. Daarnaast: dat ik niet aan alles mee hoef te doen en dat nee zeggen tot mijn opties behoort. En tot slot, dat ik wat minder streng over mezelf oordeel. Waarom zou ik alles perfect willen doen? Goeie vraag. Dus dat probeer ik steeds meer en ik probeer me daar vooral niet schuldig over te voelen. Dat gaat niet vanzelf, maar het helpt me wel. Werk in uitvoering.

(Moeder van zoon met ADD (18 jaar) , gebruik gemaakt van “een goed gesprek”)

Ik vond het erg fijn om met Cora een “goed gesprek” te hebben. Ik had er op dat moment echt even behoefte aan om met iemand met verstand van ADD te praten. Ik twijfelde op dat moment erg over waar ik goed aan deed in de begeleiding van mijn kind. Omdat je kind zo nabij is en je het goed wil doen voor je kind vond ik het moeilijk om de situatie nog helder te zien. De emoties zaten mij toen even hoog en wist even niet meer zo goed hoe ik de dingen aan zou pakken. Ik had met Cora een heel openhartig gesprek. Ik voelde mij op mijn gemak en voelde mij vrij om te vertellen waar ik mee zat en wat ik moeilijk vond. Zonder te oordelen en zonder mij het gevoel te geven dat zij het allemaal wel beter zou weten hadden we een heel fijn gesprek. We gingen samen op zoek naar mogelijke oplossingen. Daarbij kon zij vanuit haar kennis en ervaring vertellen over wat zou kunnen werken voor een ADD-er en wat waarschijnlijk niet. Door het stellen van vragen gaf zij mij meer inzicht in de situatie en ook mijn rol daarin. Dit alles luchtte mij erg op en heeft mij aan het denken gezet over een aantal zaken. Ook ben ik aan de slag gegaan met een aantal suggesties die zij deed. Ik vind het fijn om te weten dat ik weer bij haar terecht kan als ik het weer even moeilijk heb.

 

 

 

 

 

 

 

(