Begeleiding volwassenen

Ook volwassenen kunnen AD(H)D hebben. Er is een tijd geweest dat we dachten van niet, maar dat is inmiddels achterhaald. Met het toenemen van de leeftijd, wordt er steeds meer van ons gevraagd op het gebied van plannen en organiseren. En dus is de kans dat je tegen dingen aanloopt die met je AD(H)D te maken hebben, ook steeds groter.

 

Wat ik voor je kan betekenen

Als je als volwassene AD(H)D hebt, of je partner heeft AD(H)D, kun je vastlopen in verschillende situaties, bijvoorbeeld:

in je werk door planning of omgang met collega’s

als ouder met AD(H)D , om rustig te reageren op je kind(eren) met AD(H)D

– in je relatie, er zijn regelmatig conflicten en onbegrip

– je hebt last van de drukte in je hoofd

– je stelt dingen die gedaan moeten worden steeds maar uit

je studie lukt niet , het glipt als het ware tussen je vingers door en voor je het weet is er weer een studiejaar voorbij

 

Begeleiding geeft je inzicht in hoe de dingen voor jou werken. We gaan aan de slag op een manier die bij jou past, samen uitvinden hoe jij beter kunt functioneren.

Sommige volwassenen ontdekken doordat hun kind AD(H)D heeft, dat ze het zelf ook hebben. Alleen hebben ze vroeger nooit de begeleiding gekregen die er tegenwoordig is. Gelukkig is het nooit te laat en kun je, ook op volwassen leeftijd, nog leren omgaan met alles wat AD(H)D jou te bieden heeft, uitdagingen én sterke kanten.

 

Wat levert het je op?

– Omgaan met je beperkingen  en het versterken van je positieve eigenschappen

– beter inzicht in waarom je bepaalde dingen doet

– praktische handvatten om anders met dingen om te gaan

– meer zelfvertrouwen, wat effect heeft op veel dingen in je leven

– acceptatie van jezelf

 

Hoe werkt het

Allereerst hebben we een kennismakingsgesprek. Een officiële diagose is niet persé nodig. De rest van de coaching hangt af van de vraag en het doel waarmee je komt. Je gaat werken aan datgene waar jij aan wil werken, ik loop een tijdje met mee. Het doel is om zelf weer beter verder te kunnen met datgene wat de coaching jou heeft opgebracht.

Ook begeleiding via Skype behoort tot de mogelijkheden, zodat afstand geen beperking meer hoeft te zijn.