Zet gewoon de eerste stap

het is tijd...

Antwoorden

Een begeleidingstraject bevat 12 sessies. Je bent uiteraard vrij ten alle tijde tussendoor de begeleiding te beëindigen. Het kan ook voorkomen dat het  na een aantal keren eigenlijk best wel stukken beter gaat en je besluit weer contact op te nemen als je het nodig vindt. Maar na 12 keer sluiten we in ieder geval het  traject en kunnen we samen verder kijken of je besluit nog verder te gaan en in welke mate. 

De begeleiding wordt niet vergoed door de verzekering. Wel kan het zijn dat een deel aftrekbaar is van de belasting. Dit moet je zelf even nagaan. Ook betaalt de werknemer soms het traject.  Maar in principe is het particuliere begeleiding, op maat, die je zelf betaald.

Meestal is de begeleiding in het begin eens per week. Daarna, als je een beetje dingen kan gaan oefenen en toepassen in je leven, zullen we er bijvoorbeeld 2 weken tussen laten. Afhankelijk van hoe het gaat proberen we er een steeds langere periode tussen te laten, zodat je ook daadwerkelijk weet of het zonder de begeleiding ook weer lekker gaat. Dit doen we geheel in overleg en geven we samen vorm. 

Ik maak als psycholoog gebruik van wetenschappelijke methodes die onderzocht zijn op effectiviteit. Maar ik gebruik niet één bepaalde methode als standaard. Ik kijk naar wat bij jou past. Het is een misvatting te denken dat mensen met AD(H)D allemaal last hebben van dezelfde dingen en dat daar dan standaardmethodes voor zijn. Ik pas aan, maak het op maat en steeds weer kijken we naar wat werkt. De methodes waaruit ik elementen gebruik zijn Positieve Psychologie, Cognitieve Psychologie, Acceptance and Commitment Therapy en Mindfulness. 

In mijn praktijk komen mensen van 18 jaar en ouder, volwassenen dus. Hij of zij is ook degene die mijn cliënt is.  Vaak zijn ouders wél de betalende partij, maar zij zijn niet mijn cliënten. Maar als de jongere het prettig vindt, koppel ik tijdens het traject één of enkele malen terug naar de ouders. Maar altijd met toestemming dus van de jongere en in overleg over wat ik terugkoppel. 

Natuurlijk, welkom! Bedenk dat het jouw traject is. We geven het samen vorm, dus als jij dat graag wil dan kan dat uiteraard.