Ik doe dit werk gewoon met ongelooflijk veel plezier

Het is mooi om te zien dat iemand zich ontwikkelt

Dertig jaar geleden studeerde ik af aan de Rijksuniversiteit Leiden. Inmiddels heb ik mijn eigen privépraktijk, waarin ik met veel plezier jong volwassenen en volwassenen met ADD en ADHD begeleid.

Ik word omschreven als ‘pragmatisch’. Alhoewel ik deze term niet zelf heb verzonnen, vind ik hem prima bij me passen. Het is hoe ik ben en dit komt tot uiting in mijn werk. Doelgericht. Begeleiding is meestal een combinatie van praktisch en meer persoonlijk gericht. Jezelf ontwikkelen, patronen gaan herkennen, gedrag kiezen waar je blijer van wordt. Maar ook samen dingen doen. Zoals iets verzinnen waardoor studie, werk, vrije tijd of je relatie beter loopt. Pragmatisch dus.

Wat je kunt verwachten als je bij mij komt

Duidelijk

Ik spreek duidelijke taal. Wind niet veel doekjes ergens omheen. Dat moet je aanspreken.  Uiteraard altijd met respect. Maar als de afspraak afgelopen is, vind ik het fijn samen te kunnen nagaan wat we nu eigenlijk hebben gedaan en besproken. Zodat het maar duidelijk is.

Geduld

Ik heb behoorlijk wat geduld. Dit soms in tegenstelling tot mijn cliënten. Maar stap voor stap geeft nu eenmaal een beter en langduriger resultaat. Dus we leren de dingen met vallen én vervolgens weer opstaan en verder gaan.

Samen

Ik heb gestudeerd,maar dat betekent niet dat ik alles beter weet. Ik wend mijn kennis en ervaring aan voor jou, maar jij weet hoe jouw AD(H)D eruit ziet. We zullen dus samen gaan kijken hoe hierin verbetering te brengen.

Niet standaard

Ik heb me altijd verzet tegen standaardprotocollen. We weten daardoor beetje wat wel en wat niet zou kunnen werken. Maar geen mensen is standaard, AD(H)D is ook niet standaard voor iedereen hetzelfde, dus geen standaard begeleiding.

Scroll naar top