Ook al heb je AD(H)D, dat maakt je nog steeds uniek

Daarom geen standaardbegeleiding, altijd op maat 

Mijn werkwijze is vaak zowel praktisch als inzicht bevorderend. Dit betekent dat we altijd doelen zullen  formuleren en hier naartoe zullen werken

Het hebben van AD(H)D kun je immers niet veranderen. Het enige waar we wél invloed op kunnen uitoefenen, is de manier waarop we ermee omgaan.

We gaan vooral uit van de mogelijkheden die je in huis hebt en niet zozeer van je beperkingen. Ook als de situatie heel moeilijk is, is er altijd de mogelijkheid om te kiezen hoe je ermee omgaat. Het vergroten van inzicht in je AD(H)D en wat wel en wat niet werkt, is een belangrijk onderdeel van coaching.

Daarbij probeer ik zo bereikbaar mogelijk te zijn. Korte lijnen, even bellen of mailen tussendoor, niet te lang rondlopen als je even behoefte hebt om te overleggen. Zoals begeleiding in mijn ogen zou moeten zijn. 

Hierbij maak ik gebruik van wetenschappelijke inzichten. Zo werk ik vanuit de oplossingsgerichte en positieve psychologie. Deze stromingen gaan uit van de kracht van mensen zelf. De manier waarop je denkt onderzoeken we met elementen uit de cognitieve psychologie. Daarnaast maak ik gebruik van elementen uit de Cognitieve Mindfulness en Acceptance and Commitment Therapy. Dit is erop gericht jezelf én het feit dat je in je leven met AD(H)D te maken hebt, te accepteren en aanvaarden. Met alle negatieve én positieve kanten die dit met zich meebrengt. Op die manier ontstaat er meer ruimte om rekening te houden met je grenzen en te kijken naar mogelijkheden. Of dit nu is als ouder van een jong volwassene, als jong volwassene of volwassene met ADHD.
Door weer vertrouwen te krijgen in eigen kunnen, zullen dingen uiteindelijk beter gaan. Mijn werkwijze ondersteunt je hierbij, zodat je in de toekomst beter zelf in staat zult zijn de uitdaging AD(H)D aan te gaan