Wat is begeleiding for life

Begeleiding for life is begeleiding die je ondersteunt op het moment en op de manier die jíj nodig hebt. Als psycholoog loop ik met je mee op het moment dat jij dat nodig hebt. Dit kunnen verschillende momenten in je leven zijn. Het ene moment heb je juist weer wat ondersteuning nodig, een ander moment lukt het je allemaal prima zelf.

[divider style=”solid” color=”#eeeeee” width=”1px”][quote][/quote]Door AD(H)D begeleiding leer je om te gaan met je AD(H)D. Je AD(H)D gaat er niet van weg, maar door er onder begeleiding mee aan de slag te gaan,  zul je beter kunnen functioneren.

[divider style=”solid” color=”#eeeeee” width=”1px”]Je maakt gebruik van de begeleiding wanneer jij dat nodig vindt. Geen standaardtrajecten, maar écht maatwerk. Geen mens met AD(H)D is hetzelfde, dus de begeleiding moet afgestemd zijn op jouw behoefte! Je hebt ondersteuning zo vaak en zo lang of kort je wil. Misschien maar op één moment in je leven, maar het kan ook zijn dat je op meerdere momenten in je leven graag wat ondersteuning wil. Het idee is dat je juist door de korte lijn, vrij makkelijk even naar je AD(H)D psycholoog toestapt. Waardoor je voorkomt dat je situatie erger wordt doordat je (te) lang wacht met hulp zoeken.

[divider style=”solid” color=”#eeeeee” width=”1px”][quote][/quote]Soms is een enkele afspraak gewoon weer even voldoende. De begeleider kent je immers, dus je hoeft niet opnieuw te beginnen met je verhaal.

[divider style=”solid” color=”#eeeeee” width=”1px”]Afspraken hebben geen standaardtijd, maar worden in overleg gepland. Daarbij zijn de lijnen kort, dus even tussendoor contact is geen probleem.

Waar nodig wordt samengewerkt met andere hulpverleners/begeleiders of wordt doorverwezen. Maar “van het kastje naar de muur” houden we niet van, dus we verwijzen door binnen het eigen netwerk of gaan samen met je op zoek.

[divider style=”solid” color=”#eeeeee” width=”1px”][quote][/quote]

Dit betekent niet dat problemen altijd opgelost worden, een reële kijk op de zaken is belangrijk. De AD(H)D is aanwezig, het gaat erom hoe je tegen je eigen A(H)D aankijkt en ermee omgaat.

[divider style=”solid” color=”#eeeeee” width=”1px”]Waar heb je last van, wat zou je graag anders willen? Maar we focussen ook vooral op wat je wél kan. Veel mensen met AD(H)D zijn in de loop der jaren gaan focussen op hun ‘tekortkomingen’. Altijd maar te horen krijgen of het gevoel hebben dat datgene wat je doet niet goed of niet voldoende is, doet wat met je.  De meest voorkomende reacties daarop zijn vluchten, vechten of blokkeren. AD(H)D begeleiding probeert samen met joú na te gaan hoe je in elkaar zit en wat je nodig hebt om je talenten wél tot ontwikkeling te laten komen.

[divider style=”solid” color=”#eeeeee” width=”1px”][quote][/quote]AD(H)D begeleiding is dus ook eerlijk en soms confronterend.

[divider style=”solid” color=”#eeeeee” width=”1px”]Als je kiest voor een begeleidingsstraject , beginnen we met een kennismakingsgesprekgesprek. In dit gesprek kunnen we samen nagaan of ik iets voor je kan betekenen. Besluit je verder te gaan dan zijn er de volgende coachingsmogelijkheden

–  begeleiding jong volwassenen (lees verder)
–  begeleiding volwassenen (lees verder)
–  begeleiding school en studie(lees verder)

Scroll naar top