Ouderbegeleiding

Of je kind nu 6 is of 26 is,om beiden kun je zorgen hebben. Zorgen passend bij de leeftijd. Bij een leeftijd van 6 lijkt het relatief eenvoudiger. Je kunt nog aan de slag met regels, structuur etc. Maar in de praktijk blijkt het allemaal niet zo eenvoudig. Bij de leeftijd van 26 komt het op loslaten neer. Terwijl je misschien het gevoel hebt dat dit nog steeds niet kan.

AD(H)D in een gezin betekent als een ouder een extra belasting. Misschien heeft je kind “slechts” AD(H)D, misschien komen er andere ontwikkelingsstoornissen/problemen bij. Het maakt in ieder geval dat je als ouder het gevoel kunt hebben op je tandvlees te lopen. Het is dan heel fijn als je gebruik kunt maken van coaching. Iemand die je even helpt, even met je meeloopt en je even een helpende hand reikt. Soms met daadwerkelijke opvoedingstips, bijvoorbeeld over structuur en het inzetten van beloningen en soms gewoon in de vorm van een goed gesprek. Gewoon een gesprek waarin je je ei kwijt kunt. Waarin je eens een keer kunt zeggen wat je al zo lang kwijt wilt, maar met weinigen kan bespreken. Omdat je het loslaten zo moeilijk vindt, omdat je het gevoel hebt altijd met je kind bezig te zijn. Omdat je eigenlijk niet weet waar je goed aan doet. En of het allemaal wel goedkomt.

Ouderbegeleiding kan je als ouder weer op het goede spoor zetten, weer nieuwe inzichten en energie geven. Gewoon omdat iemand met ervaring even met je meekijkt en meedenkt. Dit kan voor langere tijd, maar soms is er ook alleen behoefte aan (af en toe) een goed gesprek. Ouderbegeleiding biedt jou wat jij nodig hebt, op het moment dat jij het nodig hebt.

 

Scroll naar top